FileZilla, de perfecte ftp-tool

FileZilla is een programma om verbinding te maken met FTP-servers (FTP = File Transfer Protocol). Sinds lange tijd is er weer een nieuwe versie uitgekomen van deze opensource-ftp-client. Het gaat hierbij om versie 3.3.4.1. FileZilla is klein, simpel en toch compleet.

Met FileZilla kun je bestanden up- en downloaden van en naar andere websites. Het is een nuttige tool voor websitebeheerders en bloggers. Het programma beschikt over een heldere, intuïtieve bediening en ondersteunt beveiligde bestandsoverdracht via SSH en FTP over SSL/TLS. FileZilla ondersteunt afgebroken transfers en werkt goed met firewalls en proxies.

Met “Snelverbinden”  worden de meeste gebruikte sites en servers bijgehouden.  Met de “Site beheerder” kun je instellingen van veelgebruikte servers en websites bewaren voor regelmatig gebruik.

FileZilla is beschikbaar voor Windows, Linux en Mac OS X en kan vanaf deze pagina in verschillende uitvoeringen worden gedownload. Let er op dat er ook een serverversie is. Daarmee kun je in een netwerk ook via ftp bestanden uitwisselen tussen meerdere computers.