Oracle bevestigt steun OpenOffice.org

Een groot feest in het hartje van Boedapest, met een knallend vuurwerk, voor het 10 jarig bestaan van het OpenOffice.org-project, zijn een bijzonder accent tijdens de 8e OpenOffice.org conferentie.
De OpenOffice.org conferentie, met focus op de ontwikkeling van de gelijknamige populaire office suite, wordt tot 4 september gehouden onder leiding van de Hongaarse groep van het project.

De OpenOffice.org conferentie wordt bijgewoond door ongeveer vierhonderd deelnemers van over de hele wereld die, verdeeld over drie dagen, ongeveer honderd presentaties bijwonen. Traditioneel is er een grote nadruk op de uitwisseling van ervaringen en het samen ontwikkelen van ideeën. De deelnemers zijn, naast vrijwilligers, medewerkers van zakelijke dienstverleners, en gebruikers van bedrijven en overheden. De lijst van participanten en sponsoren toont een groot aantal bedrijven die werken aan de toekomst van OpenOffice.org. Daarvan levert Oracle zonder twijfel veruit de grootste bijdrage.

OpenOffice.org viert in 2010 zijn 10 jarig bestaan en mocht mede daarom de openingsceremonie houden in het gebouw van het Hongaarse parlement. Michael Bemmer van Orcale, stond in zijn toespraak stil bij de vele mijlpalen en bereikte doelen van de eerste tien jaar OpenOffice.org. Bemmer is de General Manager van Oracle Open Office Global Business Unit, en als zodanig verantwoordelijk voor OpenOffice.org binnen Oracle.
Onder een verwijzing naar de vele geruchten rond de plannen van Oracle met OpenOffice.org, refereerde Bemmer aan het feit dat Oracle ook het afgelopen half jaar gewoon het office programma hebben uitgegeven en ook dat de eerste release kandidaat van OpenOffice.org 3.3.0, die nu in de Beta-fase is, spoedig kan worden verwacht.

OpenOffice.org is steeds beschikbaar om vrij te downloaden, met ondersteuning voor meer dan 90 talen, waaronder het Nederlands. Alleen al in de afgelopen jaren is het programma wereldwijd meer dan 100 miljoen keer gedownload.