LibreOffice, een perfecte kantoorsoftwaresuite

LibreOffice, een komleet officepakketLibreOffice is het product van het van OpenOffice.org afgesplitste The Document Foundation. Dit project is sinds september 2010 een initiatief van een groot deel van de OpenOffice.org gemeenschap. De oprichters waren het niet eens met de mate waarin de oprichter van OpenOffice.org, Sun Microsystems (nu onderdeel van Oracle), zijn stempel op de besluitvorming drukte.

De suite bevat de onderdelen Writer, Calc, Impress, Draw, Math en Base.

Writer is de tekstverwerker binnen LibreOffice.
Te gebruiken voor het opstellen van een eenvoudige brief tot en met het produceren van een compleet boek met inhoudsopgaven, illustraties, bibliografieën en grafieken. Er zijn functies die u het werk makkelijker maken, zoals automatische woord aanvulling, auto opmaak en automatische spellingscontrole. Als u dat wilt zijn deze functies ook heel eenvoudig uit te schakelen. Writer is krachtig genoeg om desktoppublishing taken aan te kunnen, zoals het maken van nieuwsbrieven met meerdere kolommen en folders.
Calc geeft u overzicht over uw getallen en helpt met moeilijke beslissingen als u de alternatieven wilt analyseren. Analyseer uw gegevens met Calc, en gebruik het om uw uiteindelijke resultaat te presenteren. Grafieken en analyse-gereedschappen zorgen dat u goed onderbouwde beslissingen inzichtelijk kunt tonen. Een volledige geïntegreerde assistent zorgt dat het invoeren van complexe formules eenvoudiger is.

Gegevens van externe databases, zoals SQL of Oracle, kunnen worden toegevoegd gesorteerd en gefilterd voor statistische analyses. Gebruik de grafische functies voor het tonen van grote aantallen 2D en 3D grafieken uit 13 categorieën, waaronder lijn, vlak, staaf, taart X-Y, en net – met tientallen beschikbare variaties.

Impress is een snelle en gemakkelijke manier om effectieve multimedia-presentaties te maken. Uitgebreide mogelijkheden met animaties en speciale effecten om uw presentatie net dat een beetje extra te geven. Maak presentaties die nog er nog professioneler uit zien dan de standaard presentaties die u gewoonlijk ziet.
Draw laat u tekeningen, diagrammen en 3D beelden maken. Een plaatje zegt meer dan duizend woorden. Dus waarom niet iets geprobeerd met eenvoudige blokken of stroomdiagrammen? Of maak op een simpele manier dynamische 3D illustraties en bijzondere effecten.

Base is het database front-end van het LibreOffice pakket. Met Base kunt u uw bestaande gegevens naadloos integreren in de andere componenten van LibreOffice, of een interface maken om als standalone programma uw gegevens te gebruiken en bij te houden. U kunt gebruik maken van gekoppelde tabellen en query’s uit MySQL, PostgreSQL of Microsoft Access en vele andere gegevensbronnen. Of u ontwerpt ze in Base, om krachtige front-ends te bouwen met mooie formulieren, rapporten en views. Ondersteuning voor een groot aantal databases is ingebouwd.
Math is een programma voor vergelijkingen. Het laat u formules maken en tonen voor uw wiskundige, chemische, elektronische en wetenschappelijke vergelijkingen in de gebruikelijke notatievorm. Zelfs de ingewikkeldste berekeningen worden begrijpelijk, als ze goed worden afgebeeld.

Samenhang – omdat LibreOffice is ontworpen als één programma, kunt u kennis en vaardigheden uit de ene module gebruiken in de anderen. Zo zijn veel vensters en functies gelijk en dus overal even eenvoudig te gebruiken.

LibreOffice heeft ook een functie om PDF-bestanden te maken. Dit betekent dat u documenten, tabellen, presentaties, grafieken zo kunt verspreiden, dat u er zeker van kunt zijn dat ze kunnen worden geopend en gelezen door gebruikers van bijna alle soorten computers en besturingssystemen.

LibreOffice is een kantoorsoftwaresuite dat verkrijgbaar is in meer dan 30 talen, waaronder het Nederlands, en voor alle bekende besturingssystemen, zoals Mac OS X, Microsoft Windows, en GNU/Linux.

http://www.libreoffice.org/download/##download_link