TrueCrypt – om hardeschijf te versleutelen / beveiligen

TrueCryptTrueCrypt versleutelt (encrypt) een deel van de harde schijf van uw pc. Dat deel van de hardeschijf wordt dan een virtuele partitie die alleen toegankelijk is met een wachtwoord. Hierdoor kunnen anderen uw vertrouwelijke gegevens niet zien. Afhankelijk van de grootte en sterkte van uw wachtwoord is de beveiliging meer of minder sterk.

Met TrueCrypt kun je bijvoorbeeld usb-sticks versleutelen en zelfs een hele hard disk. Er zit geen limiet aan de grootte van de gebieden die je wilt versleutelen. De versleutelde partitie kan zelfs onzichtbaar gemaakt worden waardoor je een extra beveiliging toevoegt aan je gegevens.

Het systeem is dan alleen bij het opstarten met een wachtwoord toegankelijk. De zogenaamde pre-boot authentication.

Het is ook mogelijk om TrueCrypt met de traveller modus, los van je harddisk en Windows te gebruiken. TrueCrypt wordt in dat geval via een wizard op een usb-stick geplaatst. Bij het benaderen van de stick wordt dan eerst TrueCrypt gestart.

Voordat je met TrueCrypt gaat werken is het verstandig om eerst de documentatie goed te bestuderen. Vergeet nooit je wachtwoord, want anders kunt u uw versleutelde bestanden niet meer terugkrijgen! Gebruik voor wachtwoord beveiliging eventueel KeePass.

Downloadlink: http://www.truecrypt.org/

  2 comments for “TrueCrypt – om hardeschijf te versleutelen / beveiligen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.