Subsidie op aanschaf UPS

Vanaf 1 januari 2010 geeft de overheid een subsidie voor energiezuinige UPS-systemen. Dat doet zij door middel van de Energie-investeringsaftrek (EIA). Het voordeel is ongeveer 11% van de investeringskosten. Een UPS (Uninterruptable Power Supply)  is een apparaat dat ervoor zorgt dat er bij stroomuitval geen (computer)gegevens verloren gaan.

De regeling is opgezet door de ministeries van Financiën en Economische zaken en wordt uitgevoerd door de Belastingdienst en het Agentschap NL (voorheen Senternovem). De overheid wil hiermee de aanschaf bevorderen van energiezuinige UPS-en. Het besluit volgt uit het feit dat er steeds meer ICT apparatuur gebruikt wordt.

De voorwaarden waaraan voldaan moet worden om in aanmerking te komen voor deze regeling zijn dat het bedrijf in Nederland belasting betaalt en dat de UPS aan de eisen van de Energielijst voldoet.

Had je zo’n UPS willen aanschaffen of ben je aan een nieuwe toe dan is het dus de moeite waard om hier eens naar te kijken. Behalve het fiscale voordeel is er ook nog de besparing op energie zelf.

bron: Techworld.nl