Verouderde Windows XP nog veel gebruikt

Ruim een miljoen Nederlanders gebruiken nog steeds Windows XP Service Pack 2. Deze verouderde versie van Windows wordt vanaf dinsdag 13 juli niet meer wordt ondersteund door Microsoft. Er worden geen veiligheidsupdates meer voor uitgebracht zodat het systeem zwakker en onveiliger wordt.

Microsoft adviseert gebruikers te upgraden naar Windows XP Service Pack 3 of naar een nieuwere versie van Windows zoals Windows 7.

Windows XP SP 3 is al sinds 2008 beschikbaar. Veel consumenten en bedrijven gebruiken nog steeds de verouderde versie van Windows XP. Geschat wordt dat wereldwijd ongeveer de helft van de mensen nog werkt met Service Pack 2. (bron onderzoeksbureau Qualys).

Windows XP is met 62 procent nog steeds het meest gebruikte besturingssysteem. Ook veel bedrijven maken gebruik van XP en een groot deel zou nog werken met de oude versie van het systeem.

De gevolgen van het gebruik van de oude XP versie zijn dat hackers gemakkelijker en op meer manieren kunnen binnenkomen. Na het upgraden naar Service Pack 3 kunnen consumenten en bedrijven veiligheidupdates tot april 2014 installeren.

Lees ook een eerder geplaatst artikel op dit weblog over Windows XP: http://wp.me/pJImT-6c

Om te controleren welke versie en welk servicepack gebruikt wordt kun je hetvolgende doen:

  1. Klik met de rechtermuisknop op Deze computer en klik op Eigenschappen om het venster Systeemeigenschappen te openen. (Het pictogram Deze computer bevindt zich in het menu Start of op het bureaublad.)
  2. Klik op het tabblad Algemeen om de versiegegevens van het besturingsysteem weer te geven.

bron: nu.nl

  1 comment for “Verouderde Windows XP nog veel gebruikt

Comments are closed.