WordPress versie 3.0 is uit!

Sinds donderdag is WordPress versie 3.0 vrij gegeven. Deze versie biedt een aantal verbeteringen en nieuwe functies ten opzichte van de vorige versies. Daarnaast zijn er ruim 1200 fouten opgelost.

Nog maar één versie.
Tot voor kort moesten gebruikers die van uit één installatie meerdere websites wilden beheren gebruik maken van WordPress MU (WordPress Multi-User). Dat is vanaf versie 3.0 niet meer nodig.

Nieuw thema
Uiteraard is er een nieuw thema beschikbaar in deze nieuwe versie. Het nieuwe thema Twenty Ten ondersteunt alle nieuwe functies van WordPress 3.

Zelf gebruikersnaam en wachtwoord kiezen
In de voorgaande WordPress versies werden tijdens de installatie standaard een gebruikersnaam en een wachtwoord gegenereerd. Vanaf nu kun je zelf een gebruikersnaam en een wachtwoord invullen.

Menubeheer

WordPress maakt het nu mogelijk om menu’s te maken en te beheren. Pagina’s, categorieën, links naar externe sites kunnen allemaal in het menu opgenomen worden.

Nederlandstalige versie
Helaas is het nog even wachten op de Nederlandstalige versie van de nieuwe WordPress 3.0. Wil je perse gebruik maken van een Nederlandse download, dan zal je daar nog even op moeten wachten. Maar laat je daardoor niet weerhouden om alvast met deze voortreffelijke nieuwe versie aan de slag te gaan.