4 Redenen om te upgraden naar Firefox 4

De Firefox browser begint al enigszins langzaam en ouderwets aan te voelen. Versie 4 kan daar waarschijnlijk verbetering in brengen. Hieronder volgen 4 redenen waarom je de nieuwe versie zou willen gaan gebruiken.

Snelheid. Ooit werkte Firefox lekker snel. Maar nu geven browsers als Chrome, Safari en Opera internetpagina’s duidelijk sneller weer. In de bètaversie van Firefox 4, is de browser 30% sneller dan Firefox 3.6. Dat is nog steeds iets langzamer dan Opera, Chrome en Safari, maar omdat het om een bètaversie gaat, zal er waarschijnlijk nog een paar streepjes snelheid bovenop komen. En ook al zou dat niet zo zijn, Firefox heeft een imposant aantal add-ons waar geen van de andere browsers ook maar bij in de buurt kan komen.
Meer ruimte om te browsen. Net als in Chome, bevinden de tabbladen zich nu helemaal bovenin de browser (alleen bij de Windows Vista en 7 versies, later ook voor Mac en Linux). Dit maakt het gemakkelijker om alle open tabbladen te zien. Daarnaast nemen de ‘Awesome Bar’ en navigatieknoppen minder ruimte in. In Firefox 4 zien we geen menu’s meer. Alle mogelijkheden zijn te bereiken via een klik op de knop in plaats van het gebruik van menu’s. Daardoor blijft er meer ruimte over voor de webpagina zelf  en daar hebben we toch een browser voor.
HTML 5 video. Firefox 4 ondersteunt HTML 5 video. Dat betekent dat het alle voordelen heeft van het door Google ondersteunde videoformaat WebM. Zelfs Chrome doet dat nog niet. Het is een geweldige manier om HD video’s te kijken zonder Flash of andere plug-ins te gebruiken.
Beter add-ons beheer. De grote kracht van Firefox is natuurlijk de geweldige collectie add-ons die het kan draaien. In Firefox 4 is de add-ons manager een stuk verbeterd, waardoor je meer details kunt zien van add-ons zoals beoordelingen en links naar de webpagina van add-ons.
bron: Techworld.nl