Lager btw-tarief voor e-books

Het btw-tarief voor digitale boeken gaat eindelijk omlaag. Voor downloadbare boeken – geschikt voor bijvoorbeeld een eReader – betaald de koper nu nog een btw-tarief van 19 procent.

Over twee weken zal op Prinsjesdag de btw-verlaging van elektronische boeken worden aangekondigd. De digitale boeken gaan nu vallen onder het lage btw-tarief van 6 procent: voor bedrukte boeken geldt dit tarief al. Staatssecretaris De Jager van financiën wil met het verlagen van het btw-tarief de ongelijkheid tussen e-books en gedrukte boeken opheffen.
Vrijwel al het leer- en leesmateriaal dat digitaal wordt aangeboden, zal onder het lage btw-tarief van 6 procent vallen. Dat geldt dan onder meer voor digitale lesboeken, educatieve cd-roms en dvd’s, cursussen op dvd’s en lesmaterialen op andere geluidsdragers zoals audio cd’s en cassettes. Ook luisterboeken zullen vallen onder het lage btw-tarief.

bron: HCC

  2 comments for “Lager btw-tarief voor e-books

  1. 29/10/2009 at 15:49

    Ik meen me te herinneren dat ik enkele maanden geleden op Nu.nl heb gelezen dat het BTW-tarief voor ebooks juist NIET verlaagd zou worden. Bent u er zeker van dat de BTW voor ebooks WEL wordt verlaagd?

  2. 13/11/2009 at 12:24

    @Frico Blogt:
    Klopt helemaal. Is het gevolg van Europese wetgeving. cd-roms en usb sticks vallen er wel onder. Downloads met name zijn uitgezonderd.

    Hans

Comments are closed.