Update WordPress sloot mij buiten

Het heeft enkele dagen geduurd voordat ik weer op mijn eigen site (deze dus!) kon komen.
Wat was het geval?

Zoals gebruikelijk met updates, had ik de 2.9 update van WordPress geïnstalleerd. Dat ging prima, geen foutmeldingen of zo.

Na een dag of wat wilde ik weer inloggen. Toen begonnen de problemen. Ik kon niet meer onder het beheerdersaccount inloggen. Ook andere accounts konden niet meer op de backend inloggen.

Problemen!

Natuurlijk wist ik dat door even op internet te zoeken er wel een oplossing te vinden zou zijn, dus dat probleem los ik wel na de kerstdagen op, was mijn insteek.

Op 3e kerstdag was het zover.  Ik probeer maar weer eens als administrator in te loggen. Dat levert de foutmelding “Je hebt geen toegangsrechten voor deze pagina.” op.

Even Googlen levert o.a. deze pagina op.  http://codex.wordpress.org/Resetting_Your_Password

De eerste oplossing die daar genoemd wordt was natuurlijk niet mogelijk. Dus gelijk maar naar de optie “Through the automatic emailer”.

Ook dat werkte niet.

Dan maar gelijk naar de laatste mogelijkheid de “Using the Emergency Password Reset Script”. Scriptje downloaden en uitvoeren.

Niets!

Bááálen is dat. Nog steeds geen werkende oplossing. Mijn zoekopdracht maar eens verfijnen naar “wordpress  “Je hebt geen toegangsrechten voor deze pagina.””. De derde door Google aangeboden mogelijkheid spreekt mij wel aan.

Even doorlezen… en daar staat de oplossing: de WP-DB backup plugin. En laat ik die nu ook geïnstalleerd hebben.

Snel Filezilla (mijn ftp-programma) openen en in de map ../wp-content/plugins de map wp-db-backup verwijderen. Wel heb ik natuurlijk eerst even een kopietje gemaakt.

Opnieuw proberen in te loggen en…

…het werkt! Hoera!

Gelijk maar even het wachtwoord gewijzigd, want daar was in  de hele procedure zoveel mee geknoeid dat dat wel even recht gezet moest worden.

Natuurlijk even testen wat er gebeurd als ik “wp-db-backup” weer terugzet. Hetzelfde probleem: kan weer niet inloggen als admin. Daar ligt dus duidelijk het probleem in combinatie met versie 2.9 van WordPress.

Op de site van de plugin heb ik nog even nagekeken of er misschien een nieuwe versie beschikbaar is. Helaas was dat niet het geval. Dus voorlopig even zonder dagelijkse backup werken. Maar ik kan in ieder geval weer zonder problemen op de backend van mijn blog komen. Daar gaat het om.

Laat even weten als dit blogje jouw ook heeft geholpen.

  3 comments for “Update WordPress sloot mij buiten

Comments are closed.